Rijn-Eifel 2012

Dag 1 Boxtel – St. Goar                292 km                                             20-09-2012

Ik moet vandaag nog een halve dag werken, maar meteen daarna rijden we via de autobaan naar St. Goar, waar we rond 16.00 uur aankomen op camping Loreleyblick. We zijn hier al een paar keer geweest en vinden het een mooie camping vooral vanwege de ligging aan de Rijn. Vaak is het hier overvol, maar dit weekend is het vrij rustig en vinden we een mooi plekje direct aan het water. Het is genieten aan het water met uitzicht op de vele boten en treinen, maar je moet hier niet zijn als je van rust houdt, want natuurlijk veroorzaakt dit lawaai. Het sanitair is goed, ontvangst is vriendelijk en je betaalt € 21,30 per nacht. We genieten nog even van het zonnetje en het uitzicht met een wijntje erbij en eten ’s avonds in de camper.

 

Dag 2 St. Goar                                                                                        21-09-2012

Eerst een beetje uitslapen en koffiedrinken en daarna wandelen we langs het mooie wandelpad langs de Rijn naar St. Goar, 1 km. Het pad geeft mooi zicht op St. Goar vóór ons met de burcht Rheinfels, St. Goarshausen aan de overkant van de Rijn met de burcht Katz en in de verte zie je nog burcht Maus. Op het zandstrandje talloze meeuwen, eenden, meerkoetjes en aalscholvers. We nemen de veerpont naar St. Goarshausen waar we een wandeling maken door het mooie stadje. Vooral de kleine Altstadt is heel gezellig, eigenlijk één straat met mooie oude huizen aan de voet van de burcht met een aantal restaurantjes, kroegjes en terrasjes. De straat wordt overspannen door wijnranken. Aan het eind het Wein- und Heimatmuseum in een oude stadstoren. Daarna nemen we de pont terug naar St. Goar en maken daar een rondje door het leuke centrum en terug langs de mooie Rijnpromenade. In de hoofdstraat drinken we op een van de terrasjes een Federweisser, een heerlijk drankje gemaakt van de eerste geoogste druiven. Net tussen druivensap en wijn in, troebel door de nog gistende most en wat zoetig. Tussen St. Goar en de camping ligt aan de weg een goede Imbiss, waar we iets lekkers bestellen en opeten aan de picknicktafels beneden aan de Rijn.

Later in de middag maken we nog een wandeling via het wandelpad langs de Rijn de andere kant op, richting Loreley. ’s Avonds eten we in het restaurant van de camping aan de overkant van de weg.

 

Dag 3 St. Goar                                                                                        22-09-2012

 

Het is koud vandaag en er staat een harde wind. De fietstocht naar Oberwesel (5 km) die gepland stond, doen we toch maar niet. Maar de hele dag binnen zitten is ook niets, dus ’s middags als de zon erdoor komt, toch maar een flinke wandeling.

’s Avonds heeft de camping een bus georganiseerd naar Boppard, waar wijnfeesten zijn en de Rhein im Flammen, een groot vuurwerk. Boppard is een heel gezellig stadje met nog oude Romeinse stadsmuren, veel Middeleeuwse gebouwen zoals de St. Severuskerk en mooie vakwerkhuizen. Het hele weekend zijn er wijnfeesten, proeverijen en veel muziek. Op het marktplein hebben de wijnboeren uit de streek hun eigen tent of kraam, alles mooi versierd en verlicht en in de muziektent is de hele avond leuke muziek. In de rest van het stadje zijn overal terrasjes en dweilorkesten zorgen hier voor de muziek. Het is heel gezellig maar ook heel erg druk. Iedereen loopt met glazen en flessen wijn door het centrum. Om 21.00 uur leggen alle schepen uit de omgeving aan in Boppard, met slingers gekleurde lichtjes. Aan de overkant van de Rijn barst dan het prachtige vuurwerk uit, heel erg mooi! Daarna proberen we weer een plaatsje te krijgen op het marktplein, maar dat lukt niet meer. Te druk. Ook alle kroegen zitten vol. We kiezen maar een terrasje langs de mooie Rijnpromenade, maar het is vrij koud. We besluiten niet meer te wachten op de bus van 0.00 uur maar om 23.00 uur de trein te nemen naar St. Goar.

 

Dag 4 St. Goar – Bad Münstereifel                                                          23-09-2012

We gaan vandaag alvast een stukje richting huis. We rijden eerst naar Linz am Rhein. Een prachtig Middeleeuws stadje met stadstorens en delen van de oude stadsmuur. In het centrum leuke straatjes en pleintjes met vakwerkhuizen en veel fonteinen. Het mooie marktplein is vol met terrasjes en restaurantjes en vanwege het mooie weer zitten deze helemaal vol. We vinden nog een plekje en genieten van een lekkere lunch. Wat is het eten toch goedkoop en lekker in Duitsland! Ook de Federweisser smaakt weer heerlijk.

Na het stadje bekeken te hebben, pakken we de veerpont naar Remagen en rijden vervolgens de mooie Ahrdalroute langs Bad Neuenahr, Ahrweiler en Altenahr. Ook hier weer veel drukte wegens het mooie weer en de wijnproeverijen. Door het dal stroomt het riviertje de Ahr, omgeven door rotsachtige heuvels met wijngaarden. Een prachtig gebied voor wandelaars en fietsers. We vervolgen de mooie route door de heuvels van de Eifel met zelfs enkele haarspeldbochten naar Bad Münstereifel. We overnachten op de camperplaats, gelegen bij het zwembad en de Aldi. Een mooie plek voor € 8,00  per nacht incl. stroom en Kurtax.

In 5 minuten loop je naar het mooie centrum, omgeven door stadsmuren en torens. Daarbinnen vind je leuke straatjes en pleintjes, mooie vakwerkhuizen, een Romaanse kerk, een mooi oud rood geschilderd raadhuis en midden door het stadje stroomt een leuk riviertje. Boven het stadje een oude burcht vanwaar je een prachtig uitzicht hebt. Op een terrasje nemen we nog een lekker ijscoupe.

 

Dag 5 Bad Münstereifel – Boxtel                                                        24-09-2012

Helaas is het slecht weer, het regent en stormt. We rijden dus maar meteen naar huis, maar wel helemaal binnendoor tot aan Roermond. Het was een leuk weekend!

 

 

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.