Weekend Kleve 2010

Dag 1 Boxtel – Kleve                                                                                   30-09-2010

Het wordt schitterend weer dit weekend, dus we gaan er nog even van profiteren. Ik moet deze vrijdag nog werken in Amsterdam en reis daarna per trein naar Nijmegen-Lent waar Dick al klaar staat met de camper. Een half uur later staan we al op de camperplaats van Kleve. Er zijn er meerdere, maar wij kiezen voor de camperplaats naast het station, vlakbij het centrum. We vinden nog een mooi plaatsje op de hoek met uitzicht op het weiland en de spoorlijn. Wat lawaaierig, maar dat zijn we gewend. Na het eten, lekker relaxen met een boek en de tv.

 

Dag 2 Kleve                                                                                                  01-10-2010

 

Eerst een beetje uitslapen en daarna koffie drinken buiten in het zonnetje, heerlijk! Daarna lopen we in 5 minuten naar het centrum, waar het gezellig druk is en de terrasjes vol zitten. We verkennen het centrum, lopen door de gezellige winkelstraten en bezoeken een paar bezienswaardigheden. De Schwanenburg ligt op een heuvel boven de stad, een mooie burcht met de Schwanenturm vanwaar je een prachtig uitzicht hebt op Kleve en omgeving. Er is ook een museum gevestigd en aan de voet van de burcht een mooi wandelgebied. Verder is er een mooie Domkerk, een Joods herdenkingsmonument en overal in het centrum vind je prachtige fonteinen. We eten wat op een terrasje en gaan terug naar de camper.

 

’s Middags pakken we de fietsen en maken een mooie fietstocht dwars door het mooie Nederrijn-gebied via Griethausen naar Emmerich, 10 km. We slenteren over de gezellige boulevard en genieten tijdens een lekkere ijssorbet van het mooie uitzicht over de Rijn. Terug via een andere route naar Kleve.

 

Dag 3 Kleve                                                                                                  02-10-2010

Vanmorgen wandelen we naar andere bezienswaardigheden van Kleve, 1,2 km buiten Kleve gelegen aan de rand van het Reichswald. In een prachtig natuurgebied liggen hier het Kurhaus (nu museum), een 17e eeuws tegen de heuvel gelegen amphitheater met fonteinen en beelden, baroktuinen rondom het Prins Mauritskanaal, de Forstgarten met 150 jaar oude bomen en mooie vijvers en het Tierpark. Heel erg mooi. De rest van de middag lekker uitrusten in de zon.

 

Dag 4 Kleve – Boxtel                                                                                       03-10-2010

Het zit er weer bijna op. Op de terugreis maken we nog een stop in Kranenburg. We drinken hier koffie met een stuk taart in een Konditorei in het centrum. Het stadje heeft een leuk historisch centrum met de mooie St.Peter und Paul-kerk, de oude stadsmuren met enkele overgebleven torens, leuke oude huisjes en een oude molentoren, waarin een soort VVV’tje is gehuisvest met een zeer enthousiaste beheerder die interessante verhalen vertelt over Kranenburg. Daarna naar huis na een heerlijk weekend.

 

You may also like...

1 reactie

  1. 3 maart 2016

    […] Schwanenburg. In de zomer is het hier altijd gezelliger en kan je prachtig wandelen in de omgeving (zie ons weekendje Kleve). De rest van de dag lekker […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *