Moezel, Rijn en Eifel 2023

Dag 1 Boxtel – Vianden 263 km 6 sept.

Zoals jullie misschien in het verslag van onze vorige reis hebben gelezen, heeft Dick longkanker en kan niet veel. Maar wel camper rijden, dus gaan we er toch even tussenuit, dichtbij huis. Even een andere omgeving. Bovendien hebben we een opvouwbare scootmobiel aangeschaft zodat hij toch in een stad of dorp mee kan om wat te bekijken, te drinken of te eten. We gaan naar Duitsland, heen via Luxemburg. Eerste bestemming is Vianden, waar de camperplaats helemaal vol is. We rijden even verder naar camping du Moulin, gelegen aan het riviertje de Our op 1,5 kilometer van het centrum. Een goede zet, vergeleken met de drukke camperplaats is dit een oase van rust. 17 Euro te betalen via de automaat inclusief stroom, sanitair aanwezig. We vinden een mooi plekje onder de bomen, heerlijk met deze hoge temperaturen. Dick gaat lekker uitrusten van de reis en ik wandel via het wandel/fietspad langs de Our naar het centrum. Klein, maar gezellig met veel terrasjes en restaurantjes en mooi uitzicht op het hooggelegen kasteel.

Dag 2 Vianden 7 sept.

Weer prachtig weer, dus heerlijk buiten ontbijten en koffiedrinken. Eind van de ochtend wandelen we weer naar het centrum, even bang dat de scootmobiel de heuveltjes niet aan zou kunnen, maar dat is geen enkel probleem. We gaan naar een terras aan de Our en genieten van een lekkere lunch en het mooie uitzicht. Later in de middag wandel ik weer terug naar de kabelbaan, koop een enkeltje en wandel vanaf de heuvel weer terug naar Vianden, een prachtige wandeling door de bossen en langs het kasteel.

Dag 3 Vianden – Trier 62 km 8 sept.

We gaan weer verder, nog even tanken in Luxemburg, alhoewel dat niet zoveel meer scheelt als vroeger. Langs de Our en de Sure rijden we naar de camperplaats van Trier. Een grote camperplaats maar met ruime plekken en omdat we vroeg zijn, vinden we een mooi plekje met schaduw. Hier kunnen we lekker buiten zitten. ’s Middags wandelen we langs de Moezel naar het centrum, ongeveer 2 kilometer. Trier heeft een gezellig centrum met mooie oude gebouwen en leuke winkelstraten. Veel terrasjes en restaurantjes. Heerlijke sorbet gegeten op een terras.

Dag 4 Trier 9 sept.

We blijven nog een dag hier. Dick blijft lekker in de schaduw op de camperplaats en ik wandel in de hitte weer naar het centrum om enkele bezienswaardigheden te bekijken. Het is druk en gezellig in het centrum vanwege de Dag van het Kind. Overal zijn er attracties voor de kinderen. Ik bekijk de Romeinse opgravingen, de Basilika, de Porta Nigra, de Dom en Keurvorstelijk Paleis met prachtige tuinen. Op de Hauptmarkt is van alles te doen en er is overal muziek. Ik neem wat te eten en wandel op mijn gemak weer terug langs de Moezel naar de camperplaats. Een prachtige stad.

Dag 5 Trier – Zell 98 km 10 sept.

We gaan weer een stuk verder en rijden de mooie route langs de Moezel. We hebben hier al veel plaatsen bezocht en kiezen voor de camperplaats van Zell, waar we nog niet eerder waren. Het is overal erg druk maar gelukkig is er nog een plaatsje vrij op de camperplaats, maar helaas geen schaduw. Zell is bekend vanwege der Zeller Schwarze Katz-wijnen. Ik ga alvast een kijkje nemen in het dorp en het ziet er gezellig uit. Diverse straatjes met veel winkeltjes, terrasjes en restaurantjes. En natuurlijk veel wijnproeflokalen. Via de andere kant van de Moezel weer terug. Eind van de middag gaan we samen weer terug, nemen een biertje op een terrasje en gaan daarna lekker uit eten vanwege Dick zijn verjaardag.

Dag 6 Zell – St. Goar 123 km 11 sept.

We trekken vandaag verder, het is hier te heet en te druk vanwege de vele wijnfeesten. We vervolgen de mooie weg langs de Moezel en besluiten de drukte hier te vermijden en naar ons vertrouwde stekje in Sankt Goar te gaan aan de Rijn, camping Loreleyblick. Altijd leuk om de drukte van schepen en treinen te bekijken in een van de mooiste delen van het Rijndal met uitzicht op de Loreley-rots. Ook hier is het druk, maar we vinden weer een mooi plekje. ’s Middags een wandeling langs de Rijn naar het dorp.

Dag 7 St. Goar 12 sept.

Vandaag blijven we hier en maken nogmaals de wandeling naar het dorp voor een lekkere ijssorbet. ’s Middags maak ik de mooie wandeling over de heuvels naar het 6 km verder gelegen Oberwesel. Het is flink klimmen om boven te komen, maar daarna is het een prachtige wandeling met mooie vergezichten over de camping, de Loreley, de Rijn en Oberwesel. Terug via het fietspad langs de Rijn.

Dag 8 St. Goar 13 sept.

En nog een dag hier. Onze zoon, schoondochter en 2 kindjes komen even langs, ze zijn op de terugweg vanaf Italië naar huis en komen hier vlak langs op de A61. Heel leuk om ze even te zien. Morgen gaan we verder, want de camping stroomt helemaal vol, overmorgen vindt in St. Goar de Rijn in Vlammen plaats, maar dat hebben we wel eens meer gezien.

Dag 9 St. Goar – Remagen 78 km 14 sept.

Via de B9 rijden we noordwaarts langs de Rijn via Koblenz naar de camperplaats van Remagen. Ook druk hier vanwege de wijnfeesten dit weekend. Na de lunch wandelen via het fietspad langs de Rijn naar het centrum. Remagen heeft een mooie Rijnboulevard met heel veel terrasjes en op een ervan drinken we een lekker biertje. Daarna wandelen we via het centrum met leuke winkelstraatjes weer terug.

Dag 10 Remagen 15 sept.

We blijven nog een dag hier. Ik wil graag naar Linz aan de overkant van de Rijn, maar Dick vindt het te ver, dus blijft lekker bij de camper. Ik wandel de 2,5 km naar de veerpont waar je voor 1 Euro naar de overkant kan naar Linz am Rhein, een Middeleeuws stadje met prachtige vakwerkhuizen, leuke pleintjes en veel fonteinen en beeldhouwwerken. Ik verwen mezelf met een Flamkuchen en een Federweisser op een terrasje. Daarna weer terug naar de pont en naar de camperplaats. ’s Avonds nog een wandeling naar Remagen waar het wijnfeest begonnen is met leuke muziek en genoten van een prachtige zonsondergang.

Dag 11 Remagen – Blankenheim 67 km 16 sept.

Via de mooie route langs de Ahr, waar helaas nog veel schade te zien is van de overstromingen van 2 jaar geleden, rijden we door de Eifel naar de camperplaats van Blankenheim. De camperplaats ligt bij een klein meertje vlakbij het centrum van het dorp. Dit is maar klein maar heeft enkele leuke straatjes en pleintjes met vakwerkhuizen, enkele stadspoorten en boven het dorp een kasteel, De Ahr ontspringt hier onder een huis in het dorp en stroomt door het dorp. Ik ga eerst een wandeling maken door het dorp, naar boven naar het kasteel en daarna door de bossen weer terug. Later gaat Dick mee en eten weer een lekkere ijssorbet op een terras.

Dag 12 Blankenheim – Heimbach 39 km 17 sept.

Een dag is genoeg in dit dorp dus rijden we wat verder de Eifel in naar de camperplaats van Heimbach, gelegen bij het stationnetje vlakbij het centrum en aan het stuwbekken van de Rur. We zijn weer vroeg dus vinden we weer een mooi plekje. Ik ga meteen een wandeling maken door het dorp, naar boven naar het kasteel en langs de Rur. Het is zondag en het is druk en gezellig. ’s Avonds gaan we eten bij het Grieks restaurant, net naast de camperplaats.

Dag 13 Heimbach 18 sept.

We blijven nog een dagje hier, we hebben een mooi plekje en ik wil graag de rondwandeling maken rondom het stuwbekken, 12 km. Aan een kant loop je via een mooi pad door de bossen en over vlonders naar de hoge stuwdam, terug loop je wat makkelijker via een asfaltpad. Prachtige wandeling.

Dag 14 Heimbach – Kempen 114 km 19 sept.

We rijden vandaag wat verder noordwaarts naar de camperplaats van Kempen in het Neder-Rijn-gebied. Hoewel we heel vaak in dit gebied geweest zijn, kennen we dit stadje nog niet. In 10 minuten loop je naar het centrum van dit stadje, wat nog delen van de oude stadsmuur heeft, een kasteel, mooie oude huizen en gezellige winkelstraatjes. Verder heel veel terrasjes en restaurantjes.

Dag 15 Kempen – Boxtel 99 km 20 sept.

Twee leuke weken gehad met prachtig weer. Fijn dat we ondanks Dick’s ziekte even lekker weg konden. En nu maar hopen dat we dit nog vaker kunnen doen.

Dit vind je misschien ook leuk...

1 reactie

  1. Joop Kuipers schreef:

    Dag Dick en Carla,

    Heb jullie reis met bewondering gelezen en wat fijn dat Dick dit nog op deze manier kan mee maken geweldig.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.