Kerstmarkten Oberhausen en Wesel 2014

Dag 1 Boxtel – Oberhausen                                                            28-11-2014

 

Even er 3 daagjes tussenuit. Niet te ver weg, dus net over de grens naar het NiederRhein-gebied. We rijden meteen naar het parkeerterrein van CentrO in Oberhausen, waar altijd een grote, gezellige kerstmarkt is. Helaas kunnen we daar nu niet overnachten wegens een evenement wat daar gaat plaatsvinden, dus rijden we naar de officiële camperplaats Kaisergarten, 1,5 km verderop. Een mooie camperplaats maar lawaaierig door de vele goederentreinen die vlakbij langsrijden. Voor ons geen probeem, wij zijn treinen gewend. Na een lekker glühweintje en de lunch, lopen we naar de kerstmarkt, opgebouwd rondom het enorme winkelcentrum CentrO. We wandelen er langs de talloze kraampjes, drinken nog een glühweintje en eten wat. Daarna nog even een bezoek aan het prachtig versierde winkelcentrum. De rest van de avond lekker relaxen in de camper met de kachel op de hoogste stand. Het is koud!

 

Dag 2 Oberhausen -Wesel                                                                  29-11-2014

 

We rijden van Oberhausen naar Wesel, we hebben op internet gezien dat daar dit weekend een adventsmarkt is. We zijn er nog nooit geweest, maar er schijnt een mooie camperplaats te zijn. Dat klopt inderdaad, vlakbij de Rijn op 1.5 km van het centrum. In de zomer kun je hier mooie fietstochten en wandelingen maken langs de Rijn en diverse meertjes in de omgeving. Na de lunch lopen we naar de Rijnboulevard, waar ’s zomers diverse terrasjes en restaurantjes zijn en waar je prachtig uitzicht hebt op de Rijn. We zien de restanten van wat ooit de langste brug over de Rijn was, 1950 meter lang. Hierover liep de spoorlijn die vanaf Boxtel naar Wesel liep. Leuk, want ook in Boxtel (onze woonplaats) ligt deze spoorlijn nog van het “Duits lijntje”, maar deze wordt allang niet meer gebruikt. De brug is in 1945 gebombardeerd door de Duitsers om de opmars van de geallieerden te vertragen. Verderop langs de Rijn veel olieopslag, industrieën en oude fabrieksgebouwen, maar het centrum van Wesel is wel gezellig. De stad werd in 1945 voor 97% verwoest, dus zijn er weinig oude gebouwen bewaard gebleven. Alleen de 16e eeuwse Willibrordi-dom en de Berliner-Tor zijn nog bewaard gebleven. De adventsmarkt valt wat tegen. Het zijn voornamelijk verenigingen en organisaties die in kraampjes zelfgemaakte spullen verkopen, maar er is genoeg te eten en te drinken en er is muziek. We lopen verder door de gezellige, lange winkelstraat naar de Berliner Tor waar een ijsbaan is. Door de hele stad zie je kleurige, beschilderde ezels. Dit komt door het bekende versje: Hoe heet de burgemeester van Wesel? Ezel!

 

 

Dag 3 Wesel – Boxtel                                                                           30-11-2014

De laatste dag alweer. We rijden naar Kleve. We parkeren op de camperplaats bij het station, omdat we geen andere parkeerplaats kunnen vinden waar campers mogen staan. Voor € 4,00 mag je hier ook overnachten. We wandelen in 10 minuten naar het centrum, waar vandaag de winkels open zijn en er een gezellige drukte is. 1,5 km verder op ligt de Forstgarten waar de kerstmarkt is, mooi gelegen tussen de oude bomen. Klein, maar gezellig. We eten wat rond een lekker warm houtvuur en lopen daarna naar de bovenstad waar een grote vlooien- en antiekmarkt is. Daarna weer door het drukke centrum terug naar de camper. Een leuke stad! We zijn hier al eerder een weekend geweest, zie onze reis. Eind van de middag rijden we naar huis.

 

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.