Ardennen 2009

Midden in de winter een weekendje weg naar de Ardennen, januari 2009. Een bezoek aan Aywaille aan de Amblève, Huy aan de Maas en het mooie Durbuy. Prachtige routes gereden dwars door de Ardennen langs mooie riviertjes.

 

DAG 1     Boxtel – Aywaille                                          januari 2009

Ondanks de slechte weersvoorspellingen toch maar vertrokken richting Ardennen. Even er lekker tussen uit. We vermijden de saaie A2 en rijden helemaal binnendoor via Valkenswaard, Hasselt, Tongeren, dwars door het centrum van Luik naar camping Domaine de Chauteau de Dieupart in Aywaille. De camping ligt op het landgoed van een kasteeltje aan de Amblève. Ruime plaatsen en goed sanitair. We zijn de enigen op de camping en kiezen een mooi plekje uit aan het riviertje. Na een lekkere glühwein wandelen we in 10 minuten langs het riviertje naar het centrum van Aywaille. Een aardig stadje met leuke winkelstraatjes, maar met erg druk verkeer. Via de hoofdstraat weer terug naar de camping. Naast de camping ligt een grote supermarkt, waar we nog even wat boodschappen doen. Naast de camping bevinden zich wandel- en fietspaden.

 

DAG 2     Aywaille – Huy – Durbuy

We zoeken mooie “groene” wegen uit om naar Huy te rijden. Huy is een aardig stadje gelegen aan de Maas. We parkeren de camper op de officiële camperplaats onder de oude brug aan de Maas, aan de voet van de Citadel, voor hotel du Fort. Het is een gratis plaats, maar heeft geen voorzieningen en er is lawaai van het verkeer. Maar er is een prachtig uitzicht op de Maas met de vele zwanen, eenden en meeuwen. Hoog boven het stadje ligt de Citadel, een fort uit 1818 waar je te voet naar toe kunt of ’s zomers met de kabelbaan die vanaf de andere kant van de Maas vertrekt. Aan de voet van de Citadel ligt de Middeleeuwse kathedraal de Collegiale, helaas helemaal in de steigers. Beroemd is het grote roosvenster met een doorsnede van 9 meter. Naast de kathedraal bevindt zich het VVV in een mooi historisch pand. Op de Grote Markt staat het mooie raadhuis en een Middeleeuwse fontein. Rondom de markt een aantal gezellige winkeltstraatjes. We lunchen in de camper en rijden daarna naar Durbuy voor de overnachting op de camperplaats aan het riviertje de Ourthe. Het kost € 15.00, maar ligt erg mooi aan het riviertje en vlakbij het prachtige stadje. We lopen in 5 minuten naar het centrum dat er in dit jaargetijde wat verlaten bij ligt. De kerstversiering hangt nog in de bomen en de houten kerstkraampjes staan er nog. Het stadje heeft een gezellig hoofdplein met veel restaurantjes en winkeltjes. Verder een mooi kasteel en smalle straatjes met prachtig gerestaureerde huizen. ’s Zomers is het hier mooi wandelen.

 

DAG 3     Durbuy – Boxtel

 

Het heeft de hele nacht gestormd en gegoten, en als je lekker onder je dikke dekbed ligt, is dat wel gezellig, maar als het dan de volgende ochtend alsmaar doorgaat, heeft het niet veel zin om nog een ander stadje te gaan bezoeken. Daarom rijden we eind van de ochtend maar gelijk naar huis. Jammer, maar toch was het een leuk weekend.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.