Kerstmarkt Valkenburg 2011

Valkenburg                                                          15 en 16 december 2011

 

Met zus en zwager Ingrid en Henk (www.dewellerdjes.nl) zouden we 7 dagen naar Zuid-Engeland gaan, naar o.a. de kerstmarkten van Canterbury en Rochester. Helaas ging dit niet door vanwege familieomstandigheden. Een tante van 97 lag erg slecht en we besloten om in de buurt te blijven. Vanwege de slechte weersvoorspellingen besloten we naar Valkenburg te gaan, waar de kerstmarkten in de grotten zijn, dus lekker droog. We waren al eerder in Valkenburg geweest en vonden het altijd erg gezellig. We gingen weer naar camping Den Driesch, een mooie camping vlakbij het centrum met zeer vriendelijke en gastvrije eigenaars. De camping heeft tegenwoordig ook camperplaatsen voor € 15,00, erg mooi gelegen, maar niet te reserveren.

 

Begin van de middag kwamen we aan op de camping. Na een lekker glühweintje, een lunch en even relaxen, bezochten we de Gemeentegrotten. Een mooie grote kerstmarkt in het grottenstelsel, prachtig versierd met kerstbomen, lichtjes en dierenfiguren. Lekker warm en overdekt slenteren langs de vele kraampjes met mooie spulletjes. Onderweg wat gedronken op een gezellig terrasje. Daarna rondgewandeld door het mooi verlichte en versierde centrum van Valkenburg en lekker gegeten in een eetcafé in het centrum.

De volgende morgen een wandeling gemaakt vanaf de camping omhoog naar de Wilhelminatoren en daarna omlaag naar het centrum. Ondanks wat regen toch lekker gewandeld en glühwein gedronken op een van de vele overdekte, verwarmde terrasjes. ’s Middags hebben we de Fluweelengrot bezocht waar een wat kleinere kerstmarkt was. Ook hier een gezellige sfeer met veel kraampjes.

Daarna ontvingen we een telefoontje dat het niet goed ging met tante en moesten we hals over kop naar het ziekenhuis in Nieuwegein. Het was kort maar toch erg leuk.

 

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.