Kevelaer en Xanten 2008

DAG 1     Boxtel – Xanten

Even 2 dagen er tussen uit met zus en zwager Ingrid en Henk. We beginnen in Kevelaer, een bedevaartstadje, waar Maria wordt vereerd en wat jaarlijks tienduizenden pelgrims trekt.

We parkeren de campers op de speciale parkeerplaats voor campers vlakbij het stationnetje en lopen in 10 minuten naar het centrum. Dat bestaat uit enkele leuke winkelstraatjes met in het midden de Genadekapel,  Maria-basiliek en kaarsenkapel. Verder een groot aantal monumentaal beschermde huizen. Overal in het stadje winkeltjes waar religieuze souveniers en kaarsen kunnen worden gekocht. Verder veel café’s en restaurantjes.

 

Daarna rijden we naar Xanten, naar camperplaats Römerschlucht.

 

Camperplaats:

Plaats voor ongeveer 50 campers aan de rand van de stad, ongeveer 500 m. lopen. Supermarkt op 200 m. Ruime plaatsen met electra, waterinname en vuilwaterstortplaats aanwezig. Prijs € 8,00 en € 1,50 voor stroom. Receptie aanwezig met informatie. Broodjesservice.

 

Xanten:

Een bezoek aan Xanten is de moeite waard. Het stadje is meer dan 2000 jaar oud en stamt uit de Romeinse tijd. In het Archeologische Park Xanten zijn nog Romeinse overblijfselen te zien. Xanten heeft een Middeleeuws centrum met veel mooie gebouwen zoals de St. Victor-dom, het raadhuis, delen van de stadsmuren, een molen, torens en kapelletjes. De uitgezette stadswandeling is de moeite waard. Het gezellige marktplein met utizicht op de Dom heeft vele terrasjes en restaurantjes.

 

En verder… lekker eten, gezellig kletsen en een spelletje kaarten!!!!

DAG 2     Xanten – Houten – Boxtel

We rijden terug naar Nederland via een mooie route langs de Lek naar Houten, waar we de dag doorbrengen op de Caravan- en camperbeurs.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.