Eifel met Pasen 2010

Dag 1  Boxtel – Heimbach                                                                         02-04-2010

Met zus en zwager Ingrid en Henk vertrekken we met 2 campers naar de Eifel voor een lekker lang Paasweekend. De weersvooruitzichten zijn niet zo geweldig, maar dat geeft niet. Lekker er even tussen uit, wandelen, relaxen en lekker eten. Vooraf hebben we Heimbach uitgezocht, niet te ver, mooi gelegen aan de Ruhr en het stuwmeer. We komen begin van de middag aan en vinden een mooi plekje op de camperplaats van Heimbach, gelegen naast het stationnetje. Veel last hebben we daar niet van, want de Ruhrtalbahn rijdt maar één keer per uur. De camperplaats heeft alle voorzieningen en ligt vlakbij het centrum. Na een lekker broodje vertrekken we voor de 10 kilometer lange wandeling rondom het stuwmeer van de Ruhr. Het weer is fris, maar het is droog en af en toe schijnt de zon. Het wandelpad biedt mooie uitzichten op het meer en de waterkrachtcentrale en de beboste heuvels eromheen. Op het eind ligt de stuwdam waarachter de Rursee ligt. Eind van de middag zijn we weer terug bij de camper. Even lekker uitrusten en dan gaan we heerlijk eten bij het naast de camperplaats gelegen Duits/Griekse restaurant El Greco. Niet duur en lekker, maar…….ze hebben er geen toetjes! Dat viel even tegen.

Dag 2  Heimbach                                                                                      03-04-2010

We blijven vandaag nog in Heimbach. We bekijken het leuke dorpje met mooie vakwerkhuisjes en het erboven gelegen Middeleeuwse kasteel. Vanaf de toren een schitterend uitzicht over de omgeving. En natuurlijk een lekker stuk gebak in een mooie Konditorei. ’s Middags nemen we de Ruhrtalbahn naar Düren, een ritje van 3 kwartier door het prachtige dal van de Ruhr. Düren is niet echt interessant maar is een gezellige winkelstad. Vanmiddag zijn de winkels open en zijn er straatmuzikanten.

 

Dag 3  Heimbach – Blankenheim                                                                 04-04-2010

Vandaag rijden we naar Blankenheim via een gedeelte van de toeristische Grosse Eifel-route, maar helaas is het vannacht beginnen te regenen en het lijkt niet op te houden. We rijden naar de camperplaats van Blankenheim, vlakbij het centrum. Als het ’s middags een beetje droger lijkt te worden, wandelen we naar het stadje, mooi gelegen aan een meertje. Het centrum bestaat uit smalle straatjes met vakwerkhuisjes. Onder een ervan ontspringt de rivier de Ahr. Verder zijn er nog enkele Middeleeuwse stadspoorten en hoog boven het stadje een kasteel. Overal fiets- en wandelroutes in de omgeving. ’s Avonds gaan we lekker uit eten.

 

Dag 4  Blankenheim – Boxtel                                                                 05-04-2010

Op weg naar huis bezoeken we de Kakushöhle, prehistorische grotten in een mooi landschap. Ook zijn hier Romeinse resten van een verdedigingslinie. Bij Mechernich ligt kasteel Satzvey, een Middeleeuws waterkasteel, prachtig gerestaureerd. Hier is met Pasen een jaarmarkt. Rondom het kasteel en de mooie bijgebouwen zijn allerlei handwerkkraampjes, artiesten, mensen in Middeleeuwse kledij en veel eten en drinken. Het is er heel gezellig en een mooie afsluiting van ons Paasweekend.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.