Kerstmarkten Valkenburg-Aachen 2008

Zaterdag 20 december                Boxtel – Valkenburg

We gaan een weekendje kerstsfeer proeven. We rijden naar stadscamping Den Driesch in Valkenburg. Een mooi gelegen camping met weids uitzicht over het stadje, de kasteelruine en de Wilhelminatoren. Er zijn prima camperplekken, alles ziet er verzorgd uit.

Vanaf de camping loop je binnen een paar minuten naar het centrum. Helaas regent het en we besluiten nog even te wachten, ook omdat er een vreselijke wachtrij stond bij de Fluweelengrot, waarvan we achteraf hoorden dat de wachttijd anderhalf uur was. Rond 16.00 uur besluiten we de regen te trotseren en wandelen we naar de Fluweelengrot waar we nu zo naar binnen kunnen, entree € 4,00. Het is het geld wel waard, want de prachtige mergelgrotten zijn schitterend versierd met kerstdecoraties, sprookjestaferelen met elfen en veel verlichte kerstbomen. Overal kraampjes met leuke kerstspulletjes. Halverwege de kerstroute door de grotten drinken we wat op een terrasje en genieten van de sprookjesachtige sfeer.  Het is echt een bijzondere kerstmarkt, de moeite waard. Ook in de Gemeentegrot is een kerstmarkt, maar deze hebben we niet bezocht.

Daarna lopen we het centrum in. Alle straatjes prachtig versierd met talloze lichtjes en kerstdecoraties. De vele restaurantjes en café’tjes hebben allemaal verwarmde overdekte terrasjes zodat je heerlijk buiten de langsslenterende menigte kunt bekijken. Boven het stadje het mooi verlichte kasteel en ook de andere bezienswaardigheden zijn verlicht en versierd.  We gaan wat eten en drinken en wachten tot de Kerstparade gaat beginnen rond 20.00 uur. Maar omdat het nog steeds regent en we het zat zijn om in de regen tussen al die mensen met paraplu’s rond te lopen, besluiten we maar naar de camper terug te gaan en de rest van de avond lekker rustig door te brengen. Valkenburg is echt de moeite waard, maar volgende keer niet meer in het weekend.

 

Zondag 21 december                   Valkenburg – Aachen

Gelukkig is het droog en we kiezen een mooie toeristische route om naar Aachen te rijden, via Gulpen, Slenaken, Epen en Vaals. Dit is een schitterende route dwars door de prachtige Zuid-Limburgse heuvels. Op de vele parkeerplaatsen langs de weg, kun je mooie wandelingen maken. Rond het middaguur arriveren we op de camperplaats van Aachen. Dit is een zeer goed verzorgde plek, met grote vlakke plaatsen, stroom, sani, douche en w.c. Kosten € 12,00. Van de camperplaats is het een half uurtje lopen naar het centrum. Er rijdt ook een bus. We kiezen voor een wandeling, want het blijft gelukkig droog. De kerstmarkt is gesitueerd rondom de prachtige Dom en het historische raadhuis midden in het centrum. Het is erg druk en we schuifelen voetje voor voetje door de smalle paden. Ook hier geldt: beter door de week de markt bezoeken in plaats van zondag. Maar desondanks is het heel mooi. Na een Glühweintje en een Bratwurst wandelen we weer terug naar de camperplaats om onze vermoeide voeten rust te gunnen.

 

Maandag 22 december                Aachen – Monschau – Boxtel

We rijden naar Monschau, een prachtig gelegen stadje in de Eifel, waar het riviertje de Ruhr doorheenstroomt langs de schilderachtige vakwerkhuizen. We zijn hier al vaker geweest, maar het blijft mooi, vooral nu met de kerstversieringen. We wandelen door de mooie straatjes en bezoeken de Glashütte en de handwerktentoonstelling.

Daarna rijden we via de mooie route door de Hoge Venen van België binnendoor naar Margraten in Limburg. We passeren het Amerikaanse oorlogskerkhof en besluiten daar een kijkje te nemen. Het is een zeer indrukwekkende plek waar ongeveer 8000 Amerikaanse soldaten liggen begraven, gesneuveld in de 2e Wereldoorlog.

Het weekend zit er weer op. Eind van de middag arriveren we weer in Boxtel.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.