Zeeland 2009

DAG 1     Boxtel – Kamperland                                 25-09-2009

Een “Gratis weekend kamperen” geboekt bij Roompot Beach Resort in Kamperland. Alleen reserveringskosten en toeristenbelasting betaald à € 19,00. En dat voor 3 nachten op een grote comfortplaats met electra, water en afvoer. Mooi schoon sanitair en goede voorzieningen (zwemparadijs, supermarkt, snackbar, restaurant, sportvoorzieningen) op een erg grote maar mooie camping. Gelegen 2 km van Kamperland, aan het strand van de Oosterschelde met in de verte uitzicht op de stormvloedkering. Bovendien is er mooi weer voorspeld, dus gaan we lekker genieten. Om 13.00 uur checken we in en komen nu net op een plaats terecht in de schaduw. Teruggefietst naar de receptie en om een zonnige plaats gevraagd, wat geen probleem is. Het is helemaal niet druk. We installleren ons, doen poes Max aan de lijn en genieten van een hapje en een drankje in de zon. Later in de middag verkennen we de omgeving op de fiets, over de dijk langs het water richting stormvloedkering, terug via het vlakke boerenland.  Daarna weer lekker relaxen in de zon.

DAG 2     Kamperland – Veere – Kamperland             26-09-2009

Na een ontbijtje in de zon fietsen we de 2 km naar Kamperland en kopen bij de VVV tickets voor de veerpont naar Veere (€ 3,50 p.p. incl. fiets). De aanlegsteiger is 800 m, verderop en heeft een prachtig uitzicht op het aan de overkant van het Veerse Meer gelegen Veere. Bovendien zien we vanaf de steiger in het water honderden kwallen, krabben en zeesterren. In 10 minuten varen we naar het mooie havenstadje Veere. We wandelen rond langs de oude vestingwerken, het haventje, de oude huizen met mooie geveltjes, het stadhuis en mooie straatjes. Een heel gezellig stadje. We eten wat op een terrasje en fietsen daarna westwaarts langs het Veerse Meer naar de Veerse Meerdam. We drinken wat bovenop de dijk, waar tevens de fietsroute is, die mooi uitzicht biedt op de Noordzee en het uitgestrekte strand. In de verte de Oosterschelde stormvloedkering. Via de dam fietsen we weer naar de camping, een mooie fietstocht van 25 km.

 

DAG 3     Kamperland  en omgeving                       27-09-2009

Weer mooi weer en tijd voor een strandwandeling. Achter de dijk ligt een mooi strand bij de camping. Het is eb en de zandhoopjes die de zeepieren achterlaten zijn een mooi gezicht. Er is ook een kleine jachthaven. ’s Middags fietsen we over de dijk oostwaarts, met mooi uitzicht over de Oosterschelde en in de verte de Zeelandbrug. Via het binnenland van Noord-Beveland terug naar de camping. Onderweg drinken we een biertje op een terrasje in Wissenkerke. ’s Avonds nog even naar het strand voor een mooie zonsondergang.

 

 

DAG 4     Kamperland – Boxtel                                  28-09-2009

Om 10.00 uur vertrekken we naar huis na een heerlijk zonnig weekend in Zeeland. Lekker gefietst en gewandeld en heerlijk uitgerust.

 

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.