Weekend Harderwijk 2019

Dag 1 Boxtel – Harderwijk  7 augustus 2019

Even er lekker tussen uit, ondanks de weersvoorspellingen van harde wind en code geel/oranje op zaterdag. We kiezen voor de Stadscamping in Harderwijk, een eenvoudige maar zeer goede en gastvrije camping vlakbij het centrum. Het is niet druk en we kiezen een mooi plekje aan de buitenkant van de camping. De zon schijnt en ondanks de harde wind kunnen we lekker buiten zitten. Later in de middag lopen we naar de mooie strandboulevard met zijn vele restaurantjes en terrasjes, mooi aangelegd met palmbomen. Langs de boulevard de resten van de oude stadsmuren met de Visscherspoort. Aan het eind van de boulevard loop je zo het centrum in met zijn gezellige winkelstraten en pleinen. Overal restaurantjes en terrasjes. Dick is gek op paling en dan zit je in Harderwijk goed, dus meteen maar wat palingen gekocht. Even uitrusten op een terrasje op de Markt en daarna terug naar de camping.

Dag 2

De ochtend is om lekker uit te rusten en na de lunch gaan we een mooie fietstocht maken rondom het Veluwemeer. We fietsen de brug over bij Harderwijk en rijden over het mooie fietspad langs het water naar Zeewolde, wind tegen. Wat zijn we toch blij met onze elektrische fietsen! Zeewolde is erg modern, maar heeft een leuk klein centrum met een grote jachthaven. Hier vertrekt het pontje naar de overkant van het meer (2,50 p.p.). Een leuk tochtje met zicht op de honderden zwanen hier op het meer. Aan de overkant gaat een fietspad langs een aantal strandjes, waar de surfers hun hart ophalen in deze wind, terug naar Harderwijk. We stallen de fietsen in het centrum, wandelen een andere route door het stadje en gaan nog even naar het Strandeiland met een mooi strand en een gezellig strandterras. Daarna weer terug naar de camping. Dick eet zijn paling en ik bestel op de camping een heerlijke pizza, die vers in de houtoven gebakken wordt en zelfs naar de camper gebracht wordt. Wat een service en vriendelijkheid hier op de camping!

Dag 3

Helaas de hele dag regen. Het was voorspeld, dus we leggen ons erbij neer en vermaken ons met lezen en puzzelen. Om 16.00 uur klaart het op en kunnen we toch nog naar de zomerbraderie op de boulevard. We slenteren langs de kraampjes met oude ambachten en koopwaar en gaan daarna wat eten bij een fish and chips-tentje op de boulevard.

Dag 4

Zeer harde wind vandaag, maar we lopen toch weer via de boulevard het stadje in op zoek naar een supermarkt. ’s Middags ga ik een fietstocht maken naar de Veluwe. Via Hierden rij je zo de Veluwe op en kom je bij mooie zandverstuivingen. Daarna door de bossen en langs de bloeiende heidevelden richting Ermelo. Dan via het fietspad langs het Veluwemeer weer terug naar Harderwijk. Erg mooi en goed te doen, ondanks de harde wind. ’s Avonds is er een Hollandse avond in het dorp. Op het marktplein zingen artiesten en we gaan even kijken. We nemen een biertje, maar dit is toch niet echt iets voor ons. Maar wel leuk om even te zien en leuk dat Harderwijk zo veel dingen organiseert! Op weg naar de camping vanaf de boulevard nog een prachtige zonsondergang.

Dag 5

Weer naar huis. We rijden binnendoor via de N302 over de Veluwe, een prachtige route met bossen en heidevelden. Onderweg eten we nog een lekkere pannenkoek op het terras van pannekoekenhuis Den Strooper in Schaarsbergen. Een goed einde van een leuk weekend.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.