Moezel met Pasen 2008

Dag 1 Boxtel – Ahrweiler via Monschau                             2008

Een lang Paas-weekend. We gaan met zus en zwager Ingrid en Henk er even lekker tussenuit. We vertrekken richting Duitsland alhoewel we eigenlijk geen winterbanden hebben. We gokken maar op mooi weer. Vlakbij Heerlen krijgen we al een sneeuwbui, maar het is gelukkig natte sneeuw en daar blijft het bij. We rijden binnendoor naar Monschau, mooi gelegen tussen de heuvels aan het riviertje de Ruhr. Ondertussen is het droog geworden, dus parkeren we de campers op de camperplaats en maken we een wandeling door het gezellige stadje met de vakwerkhuizen, leuke winkelstraatjes, glasmuseum en het kasteel bovenop de heuvel.

 

Na Monschau rijden we dwars door de mooie Eifel naar het Ahrdal. We willen overnachten op de camping/camperplaats in Ahrweiler. Deze is altijd zo druk dat je eigenlijk moet reserveren, maar gelukkig had er iemand afgezegd en konden we met onze 2 campers één plek gebruiken. Dat was goed te doen. Na een lekker glühweintje wandelen we de 5 minuten naar het centrum. Ahrweiler is een heel mooi stadje omringd door stadsmuren. Door de hoofdpoort lopen we het centrum binnen met gezellige winkelstraatjes met vakwerkhuizen. Aan het hoofdplein staat de mooie geel met witte kerk, omringd door bloeiende tulpenbomen. De plantsoenen ervoor staan vol met viooltjes en narcissen. Dit samen met de paasversieringen biedt een schitterende gezicht.

Helemaal verkleumd na deze wandeling verwarmen we ons met een lekker borreltje, koken we wat lekkers en wordt de route van de volgende dag uitgestippeld.

 

 

Dag 2 Ahrweiler via Cochem                                                           

We rijden binnendoor naar de Moezel en maken een stop in Cochem. Mooi gelegen aan de Moezel en hoog boven het stadje ligt een prachtig kasteel. Het centrum bestaat uit nauwe straatjes, stadspoort en mooie pleintjes. Aan de Moezelboulevard veel café’tjes, terrasjes en restaurantjes. Het is hier altijd druk en gezellig.  Na een fikse wandeling rijden we verder naar camping Bären in Bullay. We gaan nog even wandelen in Bullay, maar het dorpje valt tegen. Ligt wel erg mooi aan de Moezel.

 

 

Dag 3 Bullay – Longuich via Traben-Trarbach en Bernkastel-Kues   

We rijden omhoog de heuvels in naar de burcht Starkenburg vanwaar je een schitterend uitzicht hebt over de Moezel. Helaas is het heiïg en begint het hierboven licht te sneeuwen. De volgende stop is in Traben-Trarbach. In beide stadsdelen, gescheiden door de Moezelbrug, zijn niet veel oude gebouwen of vakwerkhuizen meer bewaard gebleven door grote branden in de 19e en 20e eeuw. Maar het is wel leuk om er even rond te wandelen ondanks de regen. Er is ook een kleine markt.

 

We rijden verder naar Bernkastel-Kues. We parkeren langs de Moezel, vlak langs het wandelpad langs de rivier. Als we na de wandeling terugkomen, zien we dat we net niet in het water staan, het water is enorm gestegen.

Ook Bernkastel-Kues heeft 2 stadsdelen, ieder aan een kant van de Moezel. Bernkastel is het mooist. Een schilderachtig centrum met allemaal vakwerkhuizen en leuke winkeltjes. Een echte aanrader.

Daarna rijden we naar ons ons overnachtingsadres: de camperplaats in Longuich. Een mooie camperplaats bij een wijnboer met electra en sanizuil, douche en w.c. Je kunt er wijn kopen en ook eenvoudig eten. Het dorpje is erg klein, maar heeft wel een paar restaurantjes. Verder kun je er goed wandelen en fietsen. ’s Avonds hebben we in een vlakbij gelegen restaurantje lekker gegeten en gedronken.

 

Dag 4 Longuich – Bollendorf via Trier   

Langs de Moezel rijden we naar Trier. Om een eerste indruk van de stad te krijgen, nemen we het toeristische treintje dat langs de meeste bezienswaardigheden rijdt. Er zijn nog veel Romeinse overblijfselen zoals de Porta Nigra, een brug over de Moezel en Romeinse baden. Verder diverse mooie kerken, gezellige winkelstraten met oude huizen, een 18e eeuws paleis met een schitterend park met beelden en vijver.

Na Trier verlaten we de Moezel en rijden naar Bollendorf, gelegen aan de Sûre. Aan de andere kant van de rivier ligt Luxemburg.  We overnachten op camping Altschmiede, een mooie camping aan de rivier met eigen jeneverstokerij en koeienstal. ’s Avonds vieren we onze laatste avond met een hapje, drankje en kaarten.

 

Dag 5 Bollendorf – Boxtel via Clervaux

Verrassing! Het is wit als we wakker worden. Het is maar te hopen dat het niet al te erg wordt op de terugreis. Maar het ziet er wel prachtig uit. Via de brug in Bollendorf rijden we Luxemburg in. We stoppen in Clervaux voor een kort bezoek. Ook daar ligt sneeuw. We wandelen even door het centrum met zijn mooie kasteel, kerk en oorlogsmonument.

We gaan op weg naar huis, maar het gaat harder sneeuwen. Het is ontzettend mooi overal. Ook in België ligt nog sneeuw, maar bij de Nederlandse grens is alles weer groen.

De reis zit er weer op. Het waren 5 leuke dagen waarin we heel wat gezien hebben.

 

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.