Weekendje Vessem

Dag 1 Boxtel – Vessem                                                                                  23 september 2016

Dit weekend stond in het teken van onze kat Max. Hij ging voor het eerst mee. Nadat onze andere kat Mickey pas was overleden, besloten we om te proberen Max mee te nemen op onze vakanties in plaats van hem alleen thuis te laten. Vooral ook omdat na een ernstige oogziekte een paar maanden geleden, zijn beide oogjes zijn verwijderd. Extra spannend dus. We hebben een tuigje gekocht met een lijntje en een extra lijn van 5 meter voor buiten de camper. We kozen voor Vessem, dichtbij huis, een half uur rijden om het uit te proberen. Tijdens de rit lag Max op schoot en vond het prima. Aangekomen in Vessem, waar het erg rustig was op de camperplaats, een mooi plekje gevonden op een hoek omringd door heggetjes. Hij vond het meteen interessant in het gras en bij de struiken, onderzocht alles en was niet naar binnen te krijgen. Normaal slaapt hij veel, maar daar was nu geen sprake van.

De camperplaats van Vessem ligt voor de Eurocamping, een hele grote camping midden in mooie naaldbossen. € 10,00 per nacht en stroom via de stroompalen. Vriendelijke ontvangst, grote plaatsen met gras en je mag gebruik maken van de faciliteiten van de camping. En je mag tot ’s avonds laat blijven. Goed internet voor € 1,00 per dag.

De hele middag lekker buiten gezeten in de zon. ’s Avonds heeft Max de camper verkend, het was even wennen, maar uiteindelijk kon hij alles vinden.

Dag 2 Vessem                                                                                                       24 september

Max had een eigen plekje gevonden om te slapen, de bijrijdersstoel, maar het lukte hem toch op het hoge bed te springen om ons wakker te maken. Ondanks dat hij niet kan zien, redt hij zich prima. Het was weer prachtig weer, dus weer heerlijk relaxen in de zon samen met Max. Later in de ochtend een wandeling gemaakt over de camping. Er zijn wel veel vaste plaatsen, maar ook mooie vrije plekken in de bossen of op open grasvelden. Een prachtig natuurgebied met een mooie visvijver. We hebben een half uur gewandeld en nog niet de hele camping gezien. ’s Middags heb ik nog gewandeld in de mooie bossen rondom de camping, langs het mooie dal van de kleine Beerze en naar Vessem op 1,5 km van de camping. Klein dorpje met enkele leuke terrasjes en restaurantjes. Biertje gedronken op het gezellige terras van brouwerij de Gouden Leeuw.

Dag 3 Vessem – Boxtel                                                                                             25 september

Onze zoon René, zijn vriendin Tamara en hond Simba kwamen op visite en samen zijn we naar Vessem gewandeld. Er was daar Molendag, een dorpsfeest rondom de Gerardus-molen uit 1837. Kleinschalig, maar gezellig. Lekker gegeten op het terras van de Smickel. De rest van de middag nog op de camperplaats doorgebracht. Een heerlijk weekend met veel zon en Max die het heel goed heeft gedaan.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.