Weekend St. Goar

Het weekend van 14 t/m 17 oktober gaan we naar camping Loreleyblick in St. Goar. Wel 300 km rijden, maar we willen uitproberen hoe onze kat Max het vindt om zo lang te rijden. Het vorige weekend in Vessem ging hij voor de eerste keer mee en dat is goed gegaan. Nu gaan we een lange afstand rijden en kijken we of hij onze volgende reis naar Portugal aankan. Sinds Mickey is overleden, vinden we het ook zielig om hem zo lang alleen thuis te laten en sinds hij niet meer zien kan, is hij zo aanhankelijk dat we het beter vinden om hem voortaan mee te nemen.

Camping Loreleyblick is een van onze favoriete campings, waar we al vaak zijn geweest. Mooi gelegen aan de Rijn, leuk om al die boten en treinen te bekijken. Daardoor natuurlijk wel lawaaierig, maar dat vinden we niet erg. Als we aankomen zien we dat alle plekjes aan het water al bezet zijn, maar we vinden een mooi plekje op het hoger gelegen terras, waar we een prachtig overzicht hebben op het water, rechts de Loreley-rots en links nog de burcht Katz in St. Goarshausen. Het is redelijk weer en we kunnen meteen buiten zitten, Max gaat de boel verkennen en heeft het naar zijn zin.

De volgende dag ontdek ik een mooie wandeling (deel van de Rheinburgensteig) over de rotsen hoog boven de Rijn, die begint aan het eind van de camping tegenover de Loreleyrots. Het is wel even klimmen en afzien, maar als je eenmaal boven bent heb je een schitterend uitzicht over de Rijn en de Lorely. Er zijn wat kleine watervalletjes en daarna loopt er een pad naar het 5 km verder gelegen Oberwesel. Ik neem het pad de andere kant op naar St. Goar, zo’n 3 km. Wel stijgen en dalen, maar erg mooi door de bossen. Onderweg vind  je picknickplaatsen en uitzichtpunten. Via een natuurleerpad kom je uit bij het kasteel Rheinfels, een van de grootste kastelen langs de Rijn, gebouwd in de 13e eeuw. Een deel is nu museum en een deel is een luxe hotel. Van hier af een prachtig uitzicht over St. Goar, het aan de overkant van de Rijn gelegen St. Goarshausen met kasteel Katz en de Rijn. Door het dorp  gaat het dan weer terug naar de camping. Mooie wandeling, ongeveer 6 km.

’s Avonds eten we in het bij de camping behorende hotel/restaurant Winzerhaus. Natuurlijk nemen we een echte Duitse schnitzel met een biertje/wijntje erbij. We krijgen een groot bord met 2 schnitzels en een berg frites en dat voor € 9,00 (10% korting van de camping). Zo veel dat we zelfs geen toetje meer op kunnen. Lekker eten en goedkoop.

Op zondag lopen we via het wandelpad langs de Rijn naar het dorp, ongeveer 10 minuten. St. Goar is klein, maar heeft een mooie Rijnpromenade en een hoofdstraat met veel terrasjes, winkeltjes en restaurantjes. ’s Middags schijnt de zon en is het heerlijk buiten zitten voor de camper.

Maandagmorgen vertrekken we weer naar huis. Het was een heerlijk weekendje en ook Max had het erg naar zijn zin. De camper is nu zijn 2e huis, hij weet erg goed de weg en onderweg zal het ook wel wennen.

Wat kun je nog meer doen in St. Goar:

 • boottochtjes maken over de Rijn vanuit St. Goar
 • met de veerpont naar St. Goarshausen met zijn mooie kleine Altstadt en burcht Katz
 • vanuit St. Goarshausen wandelen naar de Loreley-rots
 • wandelingen: delen van de Rheinsteig en Rheinburgensteig
 • fietstochten langs de Rijn o.a. naar Oberwesel
 • met de trein naar andere stadjes langs de Rijn o.a. Boppard, Bacharach en Oberwesel
 • eten in een van de vele restaurantjes in het dorp of bij de Imbiss vlakbij de camping met picknicktafels langs de Rijn

 

 

Dit vind je misschien ook leuk...

4 reacties

 1. Johan greidanus schreef:

  Ik kijk regelmatig naar jullie reizen. Gaan jullie wel eens mee met georganiseerde reizen van b.v. Nkc of acsi. ?..

 2. Johan greidanus schreef:

  Wij zijn een paar keer met groepsreizen mee geweest dan kom je ook in de steden. Met de camper doen je dat niet zo gauw. Hoe doen jullie dat?

  • darnhem schreef:

   Ik zie dat we nog niet geantwoord hebben op deze vraag. We zoeken campings of camperplaatsen dichtbij een stad en wandelen of fietsen dan daarnaartoe. Of met de bus.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.