Kerstmarkten Düsseldorf-Oberhausen 2008

DAG 1     Boxtel – Düsseldorf                                                                                 

Samen met zus en zwager Ingrid en Henk gaan we 2 dagen naar de Kerstmarkt. We rijden eerst naar Düsseldorf, waar we naar de camperplaats aan de Rijnpromenade gaan. Deze is wegens de Kerstmarkt wat verplaatst, maar gelukkig vinden we nog 2 plaatsen. De camperplaats is wel aan de dure kant, € 12,00 voor 24 uur zonder voorzieningen, maar je zit wel vlak bij het centrum en je kijkt uit op de Rijn.

Na aankomst wandelen we meteen via het wandelpad langs de Rijn naar de Altstadt. Er zijn 5 verschillende kerstmarkten die vlakbij elkaar liggen. Alles is prachtig versierd en verlicht. Overal eettentjes en kraampjes met Glühwein. Ook de winkels zijn mooi versierd en hebben speciale kerstetalages. De bomen op de chique Königsallee zijn behangen met lampjes. Erg mooi.

Na een paar uur lopen we terug naar de camper om uit te rusten. ’s Avonds gaan we nog een keer terug. We eten in een leuk restaurantje in de Altstadt en bezoeken nog een keer de verschillende markten. Het is nog mooier nu het donker is. Na een paar lekkere glühweintjes gaan we terug naar de camper.

 

DAG 2     Düsseldorf – Oberhausen – Boxtel                                                                                 

De volgende morgen rijden we naar Oberhausen. De kerstmarkt is bij het grote winkelcentrum CentrO. Op het parkeerterrein achter het CentrO, waar de campers heen verwezen worden, wordt ook toegestaan te overnachten. Gratis, maar geen voorzieningen. (De officiële camperplaats van Oberhausen is 10 minuten lopen verderop, kost € 5,00, heeft mooie plaatsen, afgescheiden met heggetjes en heeft alle voorzieningen).

We lopen naar de Kerstmarkt, gebouwd rondom het winkelcentrum. Ook hier veel sfeer door prachtige versieringen en lichtjes. De restaurantjes aan de buitenkant van het winkelcentrum hebben allemaal verwarmde terrassen. En ook hier weer overal kraampjes met eten en drinken.

Binnenin het CentrO kijk je je ogen uit vanwege de enorme kerstversieringen, heel erg mooi.

Eind van de middag, na 2 vermoeiende dagen, rijden we terug naar Boxtel.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.