Eifel 2014

Dag 1 Boxtel – Gemünd                                                           17-10-2014

Het wordt mooi weer dit weekend, uitzonderlijk voor half oktober, dus we besluiten onverwacht om er nog een weekendje tussenuit te gaan. Het weer wordt het mooist in het zuiden, dus kiezen we voor de Eifel. Niet te ver weg en erg mooi. We zijn er al een paar keer eerder geweest. We nemen de autobaan via Heerlen en Aachen en rijden daarna binnendoor. Al gauw bereiken we de heuvels van het Nationalpark Eifel en de prachtige Rursee. Wat is het nu mooi met die herfstkleuren! We rijden meteen aar de camperplaats van Gemünd, mooi gelegen in het dal van de Urft midden in de natuur en op slechts 400 meter van het centrum. Rond het middaguur is er nog plaats genoeg, maar eind van de middag is alles vol. Na de lunch wandelen we langs het riviertje naar het dorp. Een aardige winkelstraat, enkele restaurantjes en terrasjes, maar verder is er niet zo veel te doen. Je komt hier echt vanwege de mooie omgeving om te wandelen en fietsen. Wandel- en fietsroutes staan goed aangegeven, je kunt zelfs helemaal naar het stuwmeer lopen. Ik maak zelf ’s middags nog een wandeling over de boven de camperplaats gelegen heuvel, wel vrij steil, maar erg mooi.

 

Dag 2 Gemünd – Heimbach                                                           18-10-2014

We rijden eerst naar Monschau, prachtig gelegen in het dal van de Ruhr. Het is er gezellig druk, de terrasjes zitten vol. We wandelen rond door het stadje met zijn mooie vakwerkhuizen, drinken koffie met apfelstrudel en bezoeken de glasblazerij. Daarna rijden we naar de camperplaats van Heimbach, waar we rond het middaguur al aankomen. De camperplaats ligt naast het station, wel wat lawaaierig door de naastgelegen weg, maar ’s avonds is het rustig. We gaan eerst lekker buiten in de zon zitten, drinken en eten wat en gaan daarna naar het stadje, mooi gelegen aan de Ruhr. Er is dit weekend een vlooienmarkt en antiekmarkt, wel gezellig. We wandelen wat rond en drinken wat op een terrasje. Boven het stadje ligt een prachtig kasteel en vanaf de toren heb je een geweldig uitzicht over de omgeving. Er zijn mooie wandelingen te maken in de omgeving, o.a. een 10 km lange wandeling naar de stuwdam van de Rursee. Deze hebben we een aantal jaar gelegen al gemaakt. Verder is er nog een Naturlehrpfad, een Geolehrpfad en een Weinlehrpfad en nog veel andere wandelingen door de omringende heuvels. Bij de VVV in het station zijn kaarten verkrijgbaar. ’s Avonds eten we bij El Greco, een Duits/Grieks restaurant vlak naast de camperplaats. Heerlijk gegeten en erg goedkoop.

 

Dag 3 Gemünd – Nettersheim                                                           19-10-2014

 

We rijden eerst de mooie route naar de stuwdam van de Rursee bij Schwammenauel en wandelen daar wat rond. Prachtig uitzicht, vooral met de zon erbij, het blauwe water en de zeilboten. Je kunt hier een boottocht maken over de Rursee, maar ook dat hebben we al eens eerder gedaan. We rijden verder door de prachtige natuur naar de camperplaats van Nettersheim, mooi gelegen net buiten het dorp. We komen rond 12.00 uur aan en vinden een mooi plekje in de zon. Weer lekker buiten zitten met dit mooie weer! ’s Middags lopen we naar het Naturschutzzentrum, waar we voor € 0,50 een wandelroute kopen van het Naturlehrpfad. Een 6 km lange wandeling langs allerlei bezienswaardigheden, zoals oude kalkovens, Romeinse opgravingen en een fossielenveld. Erg mooi. De wandeling eindigt in het dorp met een mooi kerkje en oude vakwerkhuisjes. Er zijn wat terrasjes en restaurantjes maar er is niet zoveel te doen vandaag.

 

Dag 4 Nettersheim – Boxtel                                                             20-10-2014

Het weer is iets minder vandaag, wat bewolkt, maar we gaan toch nog een leuk stadje bezoeken, Bad Münstereifel. We zijn er al eerder geweest, vooral het ommuurde Middeleeuwse centrum met het erboven gelegen kasteel, is erg mooi. Mooie vakwerkhuizen uit begin 17e eeuw, leuke terrasjes en winkeltjes, een prachtige Romaanse kerk en een rood geverfd stadhuis. Het is hier altijd gezellig druk, ook nu. Daarna rijden we binnendoor naar Düren en via de autobaan naar huis. Lekker, zo’n weekendje weg.

Totaal gereden kilometers 515.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.