Nordhorn-Greven 2006

Dag 1     Boxtel – Nordhorn                        september 2006                                                                              

 

Weekendje weg, eind september 2006. We rijden van Boxtel naar Arnhem en daar helemaal binnendoor door de mooie Achterhoek en Twente naar Nordhorn in Duitsland, net over de grens bij Denekamp. We rijden naar de goed aangegeven camperplaats. Een mooie plek voor ongeveer 40 campers, waar voor de helft van hen stroom beschikbaar is. De camperplaats zelf is gratis, stroom gaat via munten. We lopen na aankomst naar het stadje, waar we door het aardige centrum wat rondwandelen. De omgeving is mooi en heeft veel fietsroutes.

 

Dag 2     Nordhorn – Greven

De volgende ochtend rijden we verder Duitsland in, binnendoor naar Tecklenburg. Tecklenburg ligt prachtig op een heuvel midden in de bossen van het Teutoburgerwoud. Het is een klein stadje met veel vakwerkhuizen, resten van een kasteel (nu openluchttheater), een mooi park en leuke winkeltjes en terrasjes. We wandelen wat door het Middeleeuwse centrum, drinken wat op een terrasje en klimmen naar het hogergelegen park dat tussen de kasteelruines is aangelegd.

Daarna rijden we naar de camperplaats Camp Marina in Greven. Een zeer mooie camperplaats behorende bij de Topplatz-keten. Er is plaats voor ongeveer 90 campers, staanplaatsen op gras. Wie het eerst komt, kan aan het Dortmund-Ems-kanaal staan met mooi uitzicht op het scheepvaartverkeer. Plaats zonder stroom 7,50, met stroom 9,50. Er zijn toiletten en voor 0,50 kun je een douche nemen. Broodjesservice. Bij de receptie informatiefolders. Aangrenzend ligt de jachthaven Alte Fuestrup met een restaurant.

Het is heerlijk weer als we aankomen en aangezien we net een plekje aan het water konden vinden, genieten we van het uitzicht op de schepen op het kanaal. We treffen het ook met een feest wat toevallig op de jachthaven wordt gehouden, dus drinken we aldaar een heerlijk biertje.

In de omgeving mooie fietsroutes. Supermarkt op 3 km.

 

Dag 3     Greven- Boxtel

De volgende dag rijden we naar Münster. We parkeren op de grote parkeerplaats voor het kasteel en lopen eerst naar de Altstadt. Een prachtig centrum met als middelpunt de Dom. Verder een mooi raadhuis en enkele straten met gerestaureerde huizen met arcades en trapgevels. Ook de St.Lamberti-kerk is de moeite waard.

Daarna lopen we terug naar het kasteel. Dit 18e-eeuwse kasteel is een plaatje en ligt prachtig temidden van een groot park met enorme oude bomen. Het kasteel wordt tegenwoordig gebruikt als hoofdgebouw voor de universiteit. Achter het kasteelpark ligt de 200-jaar oude botanische tuin van de universiteit. Deze is gratis te bezoeken en heeft naast talloze boomsoorten, bloemen en planten ook enorme kassen met tropische planten. Zeker de moeite waard.

 

Het weekend zit er weer op. We hebben weer mooie dingen gezien. Terug naar Boxtel!

 

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.