Parijs 2009

DAG 1     Boxtel – Parijs                                      25-10-2009

 

We vertrekken voor 5 dagen naar Parijs. Zelf zijn we daar al vaak geweest, maar zoon René wilde daar graag nog een keer naar toe en zijn vriendin Tamara is er nog nooit geweest. Poes Max mag ook mee. Bij aankomst in Parijs rijdt Dick ons dwars door Parijs langs Montmartre, de Madeleine, Place de la Concorde, Champs Elysees, Arc de Triomphe, zodat we alvast een voorproefje hebben van deze geweldige stad. Dick heeft vroeger als touringcarchauffeur talloze rondritten gemaakt door Parijs. Rond 16.00 uur komen we aan op camping Bois de Boulogne waarvoor we van tevoren al een comfortplaats hebben gereserveerd en een mobilhome voor René en Tamara. Het is een mooie camping met ruime plaatsen die met een ketting kunnen worden afgesloten. Het sanitair wat overal slecht wordt beoordeeld valt best wel mee. Het is een ideale verblijfplaats om Parijs te bezoeken, vanaf de camping rijdt een campingbus in 10 minuten naar Porte Maillot, vanwaar je met de metro zo in de stad bent. Kaarten voor openbaar vervoer op de camping te koop. In het Bois de Boulogne en langs de Seine veel wandelmogelijkheden.

Rond 17.30 uur gaan we naar Parijs, wandelen vanaf de Arc de Triomphe over de Champs Elysees en eten daar wat. Daarna gaan we naar het Palais de Chaillot, vanwaar we een prachtig uitzicht hebben op de Eiffeltoren en de Ecole Militaire. Om 20.00 uur begint een lichtshow op de Eiffeltoren. De toren wordt in allerlei kleuren belicht gedurende 20 minuten, een schitterend gezicht. Daarna wandelen we wat rond in de omgeving van de Eiffeltoren en bewonderen de mooi verlichte gebouwen en bruggen over de Seine. Daarna weer terug naar de camping.

 

DAG 2     Parijs                                                               26-10-2009

Na een heerlijk Frans ontbijt met stokbrood en croissantjes (supermarkt op de camping) vertrekken we naar Parijs. Het is mooi weer, rond 16 graden en de zon schijnt volop. Als eerste gaan we proberen of we de Eiffeltoren op kunnen, maar het is er zo gigantisch druk, dat de wachttijd minstens anderhalf uur is. Dat hebben we er niet voor over. We wandelen langs de Champs de Mars naar de Ecole Militaire. Overal in Parijs zijn er toch mooie groene plekjes weg van de drukte. We nemen de metro naar de Tour Montparnasse, een goed alternatief voor de Eiffeltoren. Vanaf het dakterras van deze 210 meter hoge toren heb je een schitterend uitzicht over Parijs.En met dit mooie weer kun je alle belangrijke bezienswaardigheden goed zien liggen.

 

Vervolgens gaan we met de metro naar de Marché aux Puces, de grote vlooienmarkt van Parijs, open op zaterdag, zondag en maandag. Rond de Porte Clignancourt is er een grote markt en een wijk met smalle straatjes met allemaal winkeltjes. Helaas zijn het tegenwoordig veel winkeltjes met kleding en schoenen in plaats van de vroegere antiekwinkeltjes. Maar toch wel leuk om te zien.

 

De volgende stop is in Montmartre. We kijken wat rond aan de voet van de Sacré Coeur in de straatjes met winkeltjes en restaurantjes en gaan daarna met de kabelbaan naar boven. We hebben even geen zin in de 275 treden omhoog. We lopen eerst naar de Place du Tertre en rusten uit op een terrasje met uitzicht op de tientallen schilders en kunstenaars op het plein. Voor een colaatje betaal je wel € 5,50 maar het is wel erg gezellig. In de straatjes rondom dit plein zijn leuke winkeltjes en restaurantjes, je krijgt hier de indruk van een Zuid-Frans dorp in plaats van hartje Parijs. Daarna bezichtigen we de Sacré Coeur en lopen dan de trappen naar beneden. De trappen zitten vol met mensen die genieten van de zon en de vele kunstenaars en muzikanten.

 

Via de Place Pigalle wandelen we door het uitgaanscentrum langs de Moulin Rouge naar de Boulevard de Clichy. Daar nemen we de metro naar de Arc de Triomphe, maar daar staan enorme wachtrijen, dus slaan we die ook maar over. We rijden verder naar La Defense, het moderne zakelijke Parijs, waar we de moderne gebouwen bekijken. Daarna terug naar de camping.

 

DAG 3     Parijs                                                             26-10-2009

Na het ontbijt vertrekken we voor de laatste dag Parijs. We stappen uit op de Place de la Concorde, het beroemde plein met de Egyptische obelisk, omringd door prachtige gebouwen. Dwars door de mooie Tuilerie-tuinen lopen we naar de Rue Rivoli, en bekijken de winkels onder de arcaden. Rechts liggen de imposante gebouwen van het Louvre. Dan even een kijkje bij het Centre Pompidou, een modern (lelijk vind ik) gebouw, maar altijd gezellig vanwege de vele straatartiesten en muzikanten, wat helaas nu tegenvalt. Via het mooie Hotel de Ville, het stadhuis, gaan we naar de Notre Dame. Na deze flinke wandeling rusten we uit op een terrasje in het Quartier Latin. Daarna nemen we de Batobus en laten ons varen over de Seine en zien alle prachtige gebouwen en bruggen vanaf het water. Bij de Eiffeltoren stappen we weer uit en gaan pizza eten in een gezellig restaurantje. Daarna terug naar de camping. Het was weer een mooie maar ontzettend vermoeiende dag.

 

DAG 4     Eurodisney                                                         27-10-2009

René en Tamara willen graag naar Disney en moeder moet mee. Dapper ga ik mee in alle enge en supersnelle attracties en het is best wel leuk. Het is erg druk in beide parken dus we moeten vaak lang wachten. Maar de sfeer is erg leuk en het is weer mooi weer, dus wat wil je nog meer? Om 19.00 uur ’s avonds vinden we het genoeg en gaan we richting camping.

 

DAG 5     Parijs – Boxtel                                                                                28-10-2009

De bedoeling is om nog het kasteel van Versailles te gaan bezoeken voordat we naar huis gaan. Aangekomen in Versailles kunnen we geen parkeerplaats vinden en staat het op het plein voor het kasteel zwart van de mensen. Andere keer maar terugkomen hiervoor. We rijden naar huis, maar komen zowel op de Parijse périférique als bij Antwerpen in de file terecht. Om 18.00 uur zijn we thuis. Het was een leuke maar erg vermoeiende reis, maar we hebben heel veel gezien en geboft met het prachtige weer.

 

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.