Echternacherbrück 2013

Dag 1 Boxtel – Echternacherbrück                280 km                             27-09-2013

 

We hebben 4 dagen vrij, het wordt mooi weer, we hebben nog campingcheques over, dus we gaan er van profiteren en rijden via de autobaan naar Echternacherbrück. We zijn er om 12.30 uur en vinden een mooi plekje op Camping Echternacherbrück aan het riviertje de Sûre, wat de grens vormt tussen Duitsland en Luxemburg. We zetten de stoelen buiten en genieten van het mooie weer. Eind van de middag wandelen we naar het Luxemburgse Echternach, slechts 500 meter verderop, over de brug. Een heel leuk stadje met mooie historische monumenten zoals de oude stadsmuren, het grote Willibrordus-abdij-complex, het 15e eeuwse raadhuis, gezelige straatjes met winkels, terrasjes en restaurantjes. Langs de Sûre kun je wandelingen maken door de prachtige parken. Echternach ligt in het mooie natuurgebied Klein Zwitserland en in het Duits-Luxemburgs natuurpark, waar een groot aantal wandelpaden ligt naar rotsen, watervallen, kloven en riviertjes. We lopen langs alle bezienswaardigheden en genieten daarna van een biertje op een terrasje in de zon. Heerlijk. We lopen terug naar Echternacherbrück, waar niet zo veel te beleven is. Er zijn wel wat restaurantjes. We verkennen even de camping, die erg groot is, maar nu in het naseizoen lekker rustig. De plaatsen aan het riviertje zijn mooi met uitzicht op het park aan de overkant, de ganzen, eenden en af en toe kanovaarders.

 

Dag 2                                                                                                        28-09-2013

 

Na een koude nacht wordt het langzamerhand weer wat warmer en rond 10.30 uur vertrekken we voor een wandeling naar de Echternachersee, ongeveer 2 km buiten Echternach. Daar maken we de wandeltocht rondom het meer, ongeveer 6 km. Met meer ligt prachtig in een groot bosgebied. ’s Zomers erg druk met watersporters, maar nu heerlijk rustig. Overal mooi aangelegde uitzichtpunten tussen de fraaie beplanting. Na deze prachtige wandeling genieten we weer van de zon en eten en drinken wat op een terrasje op het marktplein in Echternach. Via de Oranjerie met zijn mooie tuinen en het park langs de Sûre, wat vroeger een kloostertuin was, wandelen we terug naar de camping, waar we de rest van de middag lekker luieren in de zon. Eind van de middag wil ik toch even de wandeling maken naar de Liboriuskapelle die hoog boven Echternacherbrück ligt. Het is een half uur steil naar boven met veel trappen, maar eenmaal boven heb je een schitterend uitzicht over Echternach. Alleen jammer, dat het heiïg is. Rond 18.00 uur gaan we naar Pizzeria da Mario, wat net buiten de camping ligt. Het is maar goed dat we vroeg zijn, want het schijnt een geliefd restaurant te zijn, wat helemaal vol stroomt. En inderdaad, je kunt hier heerlijk en goedkoop eten. Niet alleen Italiaans, maar ook vis- en vleesgerechten. Pizza voor mij, forel voor Dick, grote bier, kwart liter wijn en ijs na voor € 35,00. Heerlijk!

 

Dag 3                                                                                                   29-09-2013

Het is wat frisser en bewolkter dan de vorige dagen, maar voor de pittige wandeling die we gaan maken, maakt dat niet uit. We gaan naar de Wolfsschlucht, een goed gemarkeerde wandeling vanaf de parkeerplaats in Echternach langs de Sûre. Een wandeling van 8 km, het eerste deel vrij steil omhoog met mooi uitzicht over Echternach. Langzamerhand komen we in de bossen met prachtige rotsformaties en moeten we door de nauwe kloof met 40 meter hoge rotswanden. Via trapjes kunnen we er doorheen. Wat mooi hier! De weg gaat daarna langzaam dalend door de bossen langs beekjes met watervalletjes. En overal prachtige paddestoelen en herstkleuren. Langs de Sûre gaat het dan weer terug naar Echternach. Daar is het ontzettend druk vanwege het Aardappelfeest. Overal eettentjes met allerlei soorten aardappelproducten en natuurlijk ook biertenten, maar alle terrasjes zitten vol. We bekijken de drukte even, maar besluiten maar naar de camping terug te gaan. Het is inmiddels weer mooi weer en we drinken bij de camper maar wat. ’s Avonds gaan we weer terug naar Mario en laten ons het eten goed smaken.

 

Dag 4  Echternacherbrück – Boxtel                    305 km                   30-09-2013 

Het weekend zit er al weer op.  Dit is voor herhaling vatbaar. Er zijn nog veel meer wandel- en fietsroutes hier en in het voor- en naseizoen zit je hier heerlijk rustig. Echternach is leuk en je kunt lekker eten bij Mario. De vriendelijke eigenaresse aan de receptie zei ook al dat je hier niet in het hoogseizoen moet komen.

We hebben de hele dag, dus we gaan rustig aan binnendoor. Eerst door het dal van de Sûre, daarna door het dal van de Our en vervolgens maken we een stop in het mooi gelegen Vianden. Het is pas 10.00 uur, dus is er nog weinig te doen. Het dorpje ligt schitterend aan de Our en erboven staat een prachtig kasteel. We wandelen wat rond en rijden daarna naar de Luxemburgse grens waar we natuurlijk nog even tanken. Daarna de mooie route langs Vielsalm, Trois Ponts, het dal van de Amblève met Aywaille en Esneux. Bij Luik nemen we de autobaan terug naar huis.

Dit vind je misschien ook leuk...

1 reactie

  1. 31 maart 2016

    […] Na de lunch gaan we met de bus naar Echternach (1x per uur, € 2,00 p.p., vertrek in het dorp bij de kerk) waar dit weekend een Middeleeuwse markt is. Binnen 10 minuten staan we in het centrum van dit mooie stadje en bekijken de vele kraampjes op de markt waar Middeleeuwse spulletjes en etenswaren worden verkocht door mensen in oude kledij. Ook de bevolking is mooi verkleed en flaneert door het centrum. We bekijken dit alles vanaf een terrasje met een lekker biertje in het zonnetje op de markt, leuk! Echternach is echt een aanrader, een leuk stadje met prachtige omgeving. Zie onze reis naar Echternacherbrück . […]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.